Tervetuloa Muonion Lohiviikolle!

Kalastus on harrastuksena vertaansa vailla. Siihen yhdistyy rentouttava luonnossa liikkuminen ja jännittävä mahdollisuus onnistumisiin. Kalastus sopii kaikenlaisille ihmisille, eikä aloittaminen vaadi suuria satsauksia välineistöön. Kalastusta voi harrastaa yhdessä aivan perheen pienimpienkin kanssa esimerkiksi muutaman euron arvoisella pilkillä. Harrastuksen suosio ei siis olekaan ihme.

Kalastus kasvattaa jatkuvasti suosiotaan myös osana matkailua, vaikka me täällä Suomessa emme vielä ole täysin osanneet tunnistaa kalastusmatkailun potentiaalia.

Itse pyydetty kala paitsi maistuu parhaalta, on myös ekologinen vaihtoehto ruokapöytään. Kestävällä kalastuksella voidaan poistaa rehevöitymistä aiheuttavia ravinteita vesistöistä. Kotimaisen kalan syöminen onkin erinomainen teko vesistöjen suojelemiseksi.

Jotta kalastaminen ylipäänsä on tulevaisuudessa mahdollista, on meidän pidettävä parempaa huolta vesistöjemme ja kalakantojemme tilasta. Intohimoiset kalastajat ovatkin usein aktiivisia ympäristön, virtavesien ja kalojen puolustajia. Kiitos aktiivisuudestanne!

Muonion Lohiviikko on perinteikäs tapahtuma, joka auttaa edistämään kalastusharrastuksen kehittymistä ja Lapin matkailua. Hankalan koronavuoden jälkeen odotammekin suurella ilolla, että heinäkuinen viikko avaa jälleen tauon jälkeen harrastajille mahdollisuuden nauttia lajista ja kauniista ympäristöstä yhdessä. Tervetuloa Muonioon 26.-31.7.!
 

Saara-Sofia Sirén

kansanedustaja
Suomen Vapaa-ajankalastajien puheenjohtaja
Muonion lohiviikon suojelija